Heb je altijd al je eigen kledinglijn willen hebben en heb je concreet voor ogen wat je wilt? Ik help je en neem het hele proces uit handen. Heb je ideeën in je hoofd maar zijn deze nog vaag? Ik help je met nieuwe denkrichtingen door middel van coaching en natuurlijk de uitvoer en productie. Door mijn grote netwerk van leveranciers in binnen- en buitenland kan ik je voorzien van een complete collectie. Natuurlijk heb je niet zomaar een complete kledinglijn staan. Daarvoor is een juiste planning nodig. Er zijn een aantal punten waar je vooraf al aan kunt denken. Stylerevolver helpt je van begin tot het einde en daarom heb ik alvast een paar belangrijke punten op een rijtje gezet.

Tijd

Een goed tijdschema maken voor je productie is echt een must. Houd er rekening mee dat er voor de productie van je kleding minimaal 2 maanden of meer nodig zijn om te realiseren. Plannen is daarom key. Houd rekening met bijvoorbeeld een winter of zomer collectie. Wil je het in de zomer lanceren, dan is het verstandig om 6 maanden van te voren te beginnen met productie.

 

Budget

Het is heel belangrijk om van tevoren te bepalen wat je wilt uitgeven aan je kledingcollectie en wat je daarvan op voorraad wilt gaan houden. Een goed budgetoverzicht helpt jou zeker om inzichtelijk te krijgen wat je waaraan wilt besteden. Voor de productie raden wij klanten aan om een budget te realiseren van minimaal 5000 Euro. Afhankelijk van je ontwerpen, hoeveelheden en stoffen is dit een mooi bedrag om mee te beginnen.

Verkoop

Wat zijn je ideeën over de verkoop van je merk? Veel merken beginnen met een online webshop. Maar onderzoek ook de mogelijkheid om je collectie op andere webshops en in retail stores (wholesale) te verkopen. Ik kan je helpen door middel van een coachings dag om de mogelijkheden te bespreken en jou tips en tricks te geven uit mijn eigen ervaring om te zorgen dat jou sales gaat stijgen.

 

 

Huisstijl

De huisstijl van jou bedrijf is de leidraad van jou merk. Denk daarbij aan bepaalde kleuren, lettertypes of een logo dat overal in terugkomt. Maak een duidelijk herkenningspunt voor jouw merk en denk er meteen aan wat je ermee zou willen doen. Je kunt bijvoorbeeld labels en hangtags bij ons laten maken met jouw eigen logo of slogan erop die we kunnen gebruiken voor je kleding. Of denk aan jou huisstijl kleuren of lettertypes om dit nog meer vorm te geven. Alles is mogelijk. Naast de labels en hangtags is het ook belangrijk om na te denken over je verpakkingen en eventuele verzendzakken en of jou huisstijl daar ook in verwerkt wordt.

Ontwerp & Collectie

Zit je vol met prachtige ideeen voor jou kleding collectie, maar krijg je het niet concreet op papier? Het ontwerpen van een kledingcollectie en het samenstellen daarvan vergt veel tijd en energie. Leg je de focus op een bepaald product en allerlei varianten, of wil je een gehele collectie die bij elkaar gedragen kan worden? En hoe vaak per jaar wil je deze vernieuwen? Stel daarom een collectie samen die goed bij je doelgroep past. Heb je moeite met de ontwerpen, dan kunnen wij dit voor je uit handen nemen.

Doelgroep

Waarschijnlijk heb je dit al helemaal uitgewerkt maar voor wie ontwerp je eigenlijk? Voor mannen of vrouwen? In welke leeftijdscategorie? En wat voor type vrouw is dit dan bijvoorbeeld? Houdt ze van duurzaam? is ze vaak onderweg? Houdt ze van simpele kleding of is zij meer uitbundig in haar kledingstijl. Bepaal vooraf voor welke doelgroep en leeftijdscategorie jouw kledingmerk zou moeten zijn. Werk dit zo gedetailleerd mogelijk uit en koppel dit aan jou huisstijl, marketing en sales. Met dit soort belangrijke informatie heb je meer focus, en spreek jij jou doelgroep ook beter aan.